SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Kartica podjetja

Martej.com je spletna trgovina, katero upravlja podjetje Matej Mohar s.p. v nadaljevanju “Martej.com”, “ponudnik” ali katerakoli oblika zaimka “mi”. Z uporabo spletne trgovine se strinjate z navedenemi splošnimi pogoji poslovanja, ki so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za elektrosnko poslovanje. Zaželjeno je, da si spodaj navedene pogoje preberete, saj obravnavajo delovanje spletne trgovine Martej.com, pravice kupca ter poslovni odnos med kupcem in prodajalcem.

Martej.com si pridržuje pravico do spremembe pogojev na spletni strani Martej.com kadarkoli, brez vnaprejšnjega obvestila.

SPLETNA TRGOVINA MARTEJ, MATEJ MOHAR S.P.
Podklopca 7
5230 Bovec
Matična številka: 8343381000
Davčna številka: 40775178
Email: info@martej.com
TRR: SI56 0400 1004 6959 047 (Nova KBM d.d.)
DDV ni obračunan na podlagi Zakona o davku na dodano vrednost (nismo zavezanci za DDV).

 

Dostopnost podatkov

Martej.com se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje podatke:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
 • kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)
 • dobavljivost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani, naj bi bil dobavljiv v razumljivem roku)
 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene, razvidno mora biti ali že vsebujejo davke in stroške prevoza
 • način plačila in dostave
 • časovno veljavnost ponudbe
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka
 • pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci
Način plačila - plačilni pogoji

V spletni trgovini Martej.com omogočamo naslednje načine plačila:

Plačilo po predračunu

V primeru, da želite vaše naročilo plačati preko predračuna/ponudbe, to posebej označite med postopkom za oddajo naročila. V kratkem času vam bomo na naveden elektronski naslov poslali predračun oz. ponudbo. Ko predračun/ponudbo plačate in je nakazilo vidno na našem transakcijskem računu, vam naročene izdelke pošljemo na željeni naslov. Lahko se zgodi, da je izdeleke v vmesnem času prodan, zato priporočamo da za čimprejšnji zaključek lahko tudi na email naslov pošljete potrdilo o plačilu. Lahko nas tudi kontaktirate za kakršnekoli želje. 

Plačilo s kartico po spletu

V spletni trgovini lahko varno plačate tudi z kreditno ali pa plačilno kartico Visa ali MasterCard. Plačnik mora biti ista oseba, kot je tudi lastnik bančne kartice.V primerih, ko imetnik kartice ni državljan Slovenije ali pa uporablja kreditno kartico, ki ni bila izdana v Sloveniji ter v primerih, ko prejemnik in plačnik nista isti osebi, si pridržujemo pravico do dodatnega preverjanja identitete plačnika in prejema pisne izjave preko e-pošte, da plačnik soglaša s plačilom naročenega blaga.

Splošni pogoji Martej.com 1
Postopek naročila in nakupa

1. Dodajanje izdelka v košarico

Ko kupec najde željen artikel, ga doda v košarico z gumbom “Dodaj v košarico”. Ta gumb se pojavi na vsaki strani, kjer je podrobno predstavljen izdelek. Ko kupec klikne na ta gumb, se artikel doda v košarico.

2. Pregled in urejanje spletne košarice

Ko ima kupec v spletni košarici dodane artikle, jih lahko iz nje odstrani ali pa spremeni količino. Do urejanja pride tako, da najprej klikne na ikono košarice v zgornjem desnem kotu, nato pa izbere gumb “Prikaži košarico” .

Ko kupec vidi vsebino košarice, lahko za vsak izdelek zveča ali zmanjša njegovo količino, ali pa izdelek s klikom na križec odstrani iz košarice. Ko kupec nekaj spremeni mora za potrditev klikniti gumb “Posodobi košarico”

V tem koraku ima kupec tudi možnost vnosa kupona v za to namenjeno okno. Popust glede na kupon se izračuna avtomatsko.

Ko želi kupec zaključit naročilo in iti na naslednji korak, kjer naročilo potrdi, klikne na gumb “Na blagajno”

3. Oddaja naročila

V tem koraku kupec vpiše potrebne in morebiti manjkajoče podatke za dostavo ter izbere način plačila. V primeru da je kupec prijavljen ter da ima izpolnjene vse podatke, se podatki v vnosnih poljah napolnijo sami, sicer pa jih mora uporabnik izpolniti.

Če kupec še nima pri nas registriranega računa, ga lahko ustvari. To možnost priporočamo, saj mu ob naslednjem nakupu ne bo potreben vnovičen vnos podatkov. Če se kupec odloči za to možnost, ga sistem vpraša še za geslo, ki se ga mora spomniti.

Kupec ima tudi možnost dostave na drug naslov. To označi z kljukco spodaj, nakar se mu prikažejo dodatna vnosna polja, ki jih mora izpolniti.

Pred nakupom ima kupec možnost popraviti vse podatke, ki ima vnešene. 

Po izpolnjenih poljih lahko kupec doda še opombe, nato izbere vrsto plačila in potrdi naročilo s klikom na gum “Kupite sedaj”. S klikom na ta gumb se naročilo odda.  Kako plača glede na katero vrsto plačila, je opisano v zavihku zgoraj “Način plačila – plačilni pogoji”

4. Naročilo potrjeno

Kmalu po oddaji naročila kupec prejme na naveden elektronski naslov potrdilo o naročilu.V primeru da kupec elektronskega sporočila o potrditve ne prejme, pomeni da je prišlo do napake pri naročilu. V tem primeru vas naprošamo da še malo počakate, saj se pošiljanje lahko izvaja z večminutno zakasnitvijo, ter pregledate “spam” mapo v vašem elektronskem predalu. Če naročila ni, lahko poskusite ponovno, ali pa nas kontaktirate preko kontaktnega obrazca ali na elektronski naslov: info@martej.com.

Po prejemu naročila (in plačila v primeru plačila preko bančnega nakazila) ponudnik v roku 3. dneh naročilo pregleda, preveri dobavljivost in naročilo potrdi. Takrat kupec dobi obvestilo o tem, da je naročilo v obdelavi. V tem trenutku se tudi smatra, da je pogodba med kupcem ter ponudnikom v tem trenutku sklenjena.

Spletna trgovina Martej.com si pridržuje pravico, da kupca po potrebi kontaktira na navedeno telefonsko številko ali pa na elektronski naslov.

Podatke o naročilu podjetje shranjuje za lastno evidenco, se pa podatkov ne uporablja za druge namene, kot za namene pošiljanje in nakup izdelkov.

 

5. Naročilo poslano

Blago bo v najkrajšem možnem času odposlano, o tem pa ke kupec obveščen v nadzorni plošči svojega profila na spletni stran Martej.com (kjer lahko vedno spremlja status svojega naročila) ter preko elektronskega naslova. Naročilo je sedaj označeno kot zaključeno.

Pravica od odstopa od nakupa, vračilo blaga

Pri pogodbah, sklednjenih na daljavo, ima potrošnik (fizična oseba) pravico v 14. dneh od prevzema blaga podjetju sporočiti da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Odstop od pogodbe lahko sporoči na elektronski naslov info@martej.com, ali pa preko kontaktnega obrazca na spletni strnani z nedvoumno izjavo, iz katere jasno izhaja, da odstopa od pogodbe. Rok za odstop od pogodbe se začne šteti en dan po prevzemu blaga. Potrošnik ima še 14 dni časa od sporočenega namena, da kupljeno blago vrne. Kupec pa tudi krije vse stroške, povezane z vračilom blaga. Paketov z odkupnino ne sprejemamo.

Obrazec za odstop od pogodbe: odstop-od-pogodbe.pdf

Stanje izdelka

Vrnjeni izdelek mora biti nerabljen, nepoškodovan in v nespremenjeni količini. Vrnjen mora biti v originalni embalaži z garancijo ter vsemi priročniki ter navodili. Pri vračilu je potrebno priložiti tudi kopijo računa ter številko vašega TRR računa za vračilo denarja. Vračilo denarja bo opravljeno najkasneje v roku 14. dni po prejemu ter pregledu izdelka.

Kdaj vračilo ni možno?

 • Je izdelek rabljen oz. so vidni sledovi uporabe
 • Poškodovana je originalna embalaža izdelka ali pa je poškodovan izdelek sam.
 • Ni originalne embalaže ali ostalih dodatkov k izdelku.
 • Pri odprtem varnostnem pečatu (programska oprema…)
 • Če je izdelek dobavljen po naročilu.

Možnost vračila ni namenjnena temu, da bi izdelek 14 dni testirali, ampak temu, da če vam izdelek ni všeč, ga lahko vrnete, saj si ga pred nakupom niste mogli ogledati. Torej pazljivo odprite embalažo, oglejte si izdelek ter če vam ni všeč, ga zapakirajte ter nas kontaktirajte, da sprožimo postopek vračila.

Reklamacije

Reklamacije naših storitev

V primeru da smatrate, da ste prejeli napačen izdelek ali pa da izdelek ni nov (oz. ni tak, kot ga opisuje oglas), ga lahko vrnete, mi pa vam bomo v najkrajšem času poslali novega ali pa vrnili kupnino. Pred tem vas prosimo, da nas obvestite na info@martej.com, da se dogovorimo za podrobnosti ter za vračilo izdelka, ki ste ga prejeli vi.

Težave pri dostavi

Če kupec prejme fizično poškodovan ali odprt paket, če je manjkajoča vsebini ali pa so izdelki v paketu poškodovani, naj kupec tak paket reklamira pri dostavnemu podjetju, o tem pa naj nas tudi čimprej obvesti na info@martej.com, da skupno zadevo rešimo v najkrajšem času.

Garancija

Vsi izdelki v spletni trgovini martej.com imajo garancijo. Ta je navedena pri opisu izdelka, na računu ali pa na garancijskem listu. Za reševanje reklamacij je pooblaščen servis, zaradi tega je za uveljavljanje garancije potrebno izdelek poslati na servis, ki je dolžan izdelek popraviti v roku 45 dni od prejema blaga (datum prejema se šteje za datum, ko kupec izroči izdelek prodajalcu ali na servis). Če servis izdelka ne uspe popraviti v zakonsko določenem roku (45 dni), mora kupcu zagotoviti nov brezhiben izdelek. Če izdelek ni več na voljo, mora izdelek zamenjati z najmanj enakovrednim izdelkom. Če tudi to ni mogoče, servis poda izjavo o nepopravljivosti. Na podlagi te izjave vam izdamo dobropis, na podlagi katerega si lahko izberete nov izdelek iz ponudbe.

Priporočamo da se za uveljavjenje garancije obrnete direktno na pooblaščeni servis, saj se tako postopek skrajša za nekaj dni.

Stvarna napaka

Reklamacijo iz naslova stvarne napake lahko potrošnik uveljavja za vsak kupljeni izdelek, ne glede na to ali ima izdelek garancijo ali ne. Iz naslova stvarne napake lahko potrošnik napako reklamira pri prodajalcu, v roku 2 mesecev od odkritja napake, oz v roku 2 let, če je bilo blago prevzeto s strani kupca. Potrošnik pa lahko zahteva odpravo napake, vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako, zamenjavo blaga ali vračilo plačanega zneska. Če napaka ni sporna, mora podjetje čimprej, najkasneje pa v roku osmih dni, ugoditi potrošnikovemu zahtevku. Če o napaki obstaja spor, mora podjetje v enakem roku podati potrošniku pisen odgovor.

Napaka je po Zakonu o varstvu potrošnikov stvarna, če:
 • blago nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
 • blago nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
 • blago nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
 • je prodajalec izročil blago, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.
Omejitev odgovornosti

V spletni trgovini Martej.com se trudimo zagotoviti pravilnost in ažurnost vseh podatkov na strani. Ker pa zaradi hitrega nihanja cen, spreminjanja roka dobave ter različnih možnosti pri konfiguraciji lahko pride do napake, bomo v primeru že naročenega izdelka, kupca obvestili ter mu ponudili spremembo naročila ali odstop od nakupa.

V primeru napake, si pridružujemo pravico do stornacije/Preklica spletnega naročila brez obvestila, če je naročilo nepopolno (napačni kontaktni podatki, naslov za dostavo ipd.) Pridržujemo si pravico do odstopa od pogodbe, če pride do bistvene zmote (OZ-NPB3,46. člen) v ceni in lastnosti izdelka.

Pritožbe in spori

Spoštujemo veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se trudimo zagotavljati učinkovit sistem obravnavanja pritožb ter reševanje sporov na sporazumen način. Vse pritožbe sprejemamo na e-potšni naslov info@martej.com.

Vsaka obravnava pritožbe je zaupna.

Na vsako pritožbo se ponudnik odzove na elektronsko pošto pošiljatelja v najkrajšem možnem času.

 

Izvensodno reševanje potrošniških sporov:

Spletna povezava za reševanje potrošniških sporov v EU (SRPS):  https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Podjetje Spletna trgovina Martej, Matej Mohar s.p., ne priznava nobenega od izvajalcev izvensodnega reševanja potrošniških sporov.

Pravno obvestilo

Spletna trgovina Martej.com in vsi podatki, slike artiklov in druga prikazana grafika ter besedilo so avtosko zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati brez soglasja ali uporabljati brez predhodnega dovoljenja. Blagovne znamke ter njihovi logotipi so v  lasti podjetij.

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na info@martej.com

Prijava na e-novice

Ponudnik sme pošiljati novice na elektrosnki naslov kupca le, in samo v primeru, če kupec tako sam zahteva. Zahteva se šteje v primeru, če kupec pri registrciji označi da se strinja z naročanjem na novice ali pa poda zahtevo za naročanje nekje na drugje na strani – tako preko kljukice na polju, kot tudi preko vnosnega polja in potrditve.

Odjava je mogoča kadarkoli, tako da v elektronskem sporočilu izberete gumb “Odjava”, ali pa nas kakorkoli kontaktirate in za odjavo bomo poskrbeli mi. 

Cene

Vse cene so podane v evrih (EUR) in so končne za določen izdelek (vsebujejo DDV). Pridržujemo si pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila ali objave. 

V spletni trgovini imamo tudi posebne ponudbe, kjer je cena določena od nekega datuma ter do razprodaje zalog ali čez neko časovno obdobje.

Cena izdelka se lahko spremeni tudi po pisnem predhodnem pogovoru s kupcem. Kot pisni dogovor velja elektronska pošta ali pa potrdilo po pošti.

Napake niso izključene, zato si pridržujemo pravico do spremembe cen ter do napak pri objavi cene. V primeru da najdete napačno ceno, nas kontaktirajte in bomo popravili. V primeru nakupa, kljub napačni ceni, boste naknadno obveščeni preko elektronske pošte. 

Splošni pogoji Martej.com 3