Zasebnost in politika piškotkov

Politika zasebnosti

Ta politika o zasebnosti določa, kakopodjetje Matej Mohar s.p (v nadaljevanju Martej.com, podjetje ali “mi”) uporablja in varuje vse podatke, ki jih od pridobimo, medtem ko uporabljate Martej.com. Vaših osebnih podatkov ne bomo niti posredovali, niti prodali ali zamenjali z nobeno tretjo osebo, brez vaše izrecne privolitve. Vse vaše osebne podatke bomo uporabljali le v skladu s to izjavo o zasebnosti. Martej.com lahko posodobi to izjavo o zasebnosti brez predhodnega obvestila, zato priporočamo da od časa do časa preverite to izjavo in zagotovite da se s spremembami strinjate.

Zasebnost in piškotki Martej.com 1
Kako lahko sodelujemo

Naše storitve lahko uporabljate kot:

 • Neznan uprabnik (v tem primeru bomo z vašim soglasjem ob obisku spletne trgovine Martej.com podatke zbirali preko piškotkov za namenom nemotenega delovanja spletne trgovine. Več si lahko preberete v razdelku o piškotkih)
 • Naročnik na spletne novice (v tem primeru nam vi posredujete samo elektronski naslov, na katerega boste prejemali morebitne elektronske novice – odjava je vedno mogoča)
 • Registrirani uporabnik (v tem primeru shranjujemo tudi vašo elektronsko pošto ter geslo v šifrirani in varni obliki. Shranjujem opa tudi morebitne druge podatke, ki ste jih vnesli ob registraciji ali ob urejanju profila)
 • Registriran kupec (v tem primeru shranjujemo tudi vse podatke ki jih vnesete, ti pa so razloženi v spodnjih delih politike zasebnosti)
Katere podatke zbiramo

Naslednje podatke zbiramo o v primeru če ste registrirani uporabnik ali kupec:

 • Podatki o identiteti: Vse podatke, ki jih vnesete ob registraciji ali nakupu. To vključuje ime, priimek, naslov.. in ostale podakte, vključno z geslom, ki pa je šifrirano in ga mi ne vidimo.
 • Kontaktni podatki: Potrebni podatki za dostavo, naslov za izdajo računa ter telefonska številka
 • Nakupi in plačila: Hranimo zgodovino vaših nakupov, plačil ter vračil. Do teh podatkov imate dostop v vašem uporabniškem profilu
 • Marketing: Elektrosko pošto za vašo naročnino na e-novice ter seznam želja
 • Ostalo: Zbiramo tudi ostale podatke, kot so podatki o IP naslovu (ob nakupu) te ostali tehnični podatki, ki se zbirajo avtomatsko.
Zakaj bomo uporabili vaše zbrane podatke

Martej.com zbira te informacije, da vam ponudimo boljšo storitev, predvsem zaradi naslednjih razlogov:

 • Vodenje evidenc
 • Za izboljšavo ponudbe in storitev
 • Občasno vam lahko pošljemo elektronsko sporočilo o novih produktih, posebnih ponudbah in drugih informacijah, za katere menimo da bi vas lahko zanimale.
 • Od časa do časa bomo lahko uporabili vaše informacije za to, da vas kontaktiramo za namene tržnih raziskav. Morda se bomo na vas obrnili po e-pošti, telefonu ali pa pošti. Vaše pridobljene podatke bomo lahko uporabili za izboljšavo spletne trgovine Martej.com
Kdo ima dostop do vaših podatkov

Poleg nas, lahko vaše podatke posredujemo tudi zaupanja vrednim partnerjem, skladno z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Evropsko direktivo GDPR. To pa lahko vključuje naslednje partnerje:

 • Dostavna služba jih potrebuje za prevoz in dostavo
 • Dobavitelji, ki potrebujejo podatke v primeru da mi izdelkov nimamo na zalogi
 • Izvajalcem plačil
 • Pooblaščenim ustanovam, če tako zahteva zakon

Vsi partnerji so zavezani k skrbnemu ravnanju s podatki. Podatkov pa ne posredujemo nepooblaščenim tretjim osebam.

Varnost podatkov

Na spletni strani trgovine Martej.com uporabljamo več varnostnih sistemov, ki zagostavljalo ustrezno zaščito pred krajo, izgubo, razkritjem ali drugim nelegalnim dogodkom. Za prenose cele spletne strani in dokumentov uporabljamo spletni certifikat ter varno povezavo (SSL), kar pomeni da je vsa prenešan vsebina šifrirana in nevidna drugim osebam. 

Povezave na druge spletne strani

Martej.com lahko vsebuje povezave na druge spletne strani. Zavedati se morate, da ko zapustite spletno stran Martej.com, nimamo več nadzora nad drugo spletno stranjo. Torej, ne moremo biti odgovorni za zaščito vaših osebnih podatkov in informacij medtem ko ste na drugih spletnih straneh, kjer ta pravilnik o zasebnosti ne velja. Bodite pazljivi in preverite pravilnik o zasebnosti na drugih spletnih straneh.

Zasebnost in piškotki Martej.com 1

Piškotki

Piškotek je mahjna datoteka, ki se z vašim dovoljenjem shrani na trdi disk računalnika. Ko se strinjate, je datoteka naložena in piškotek pomaga analizirati spletni promet. Piškotki omogočajo spletnim stranem, da prilagodijo vsebino glede na vaše želje, potrebe in zanimanja z zbiranjem in pomnjenjem informacij o vaših preferencah.

Dodatne informacije glede piškotkov in tega, katere piškotke hranimo ter kako se upravlja s piškotki na na ši spletni strani, si lahko pogledate na opisu piškotkov

Kako uporabljamo piškotke

Martej.com uporablja piškotke za beleženje prometa za identifikacijo katere spletne strani se uporabljajo. To nam omogoča analizo podatkov o prometu na spletni strani in s tem izboljšanje spletne izkušnje uporabnika. Martej.com uporablja te podatke izključno za namen statistične analize, nato pa so podatki odstranjeni iz sistema.

Nasplošno nam piškotki pomagajo da vam zagotovimo boljšo spletno izkušnjo na strani Martej.com, z uporabo podatkov o tem katere strani so vam zanimive in katere ne. Piškotek nam v nobene primeru ne omogoča dostopa do vašega računalnika ali informacij o vas, razen tistih, za katere se vi strinjate da jih delite. Piškotke lahko potrdite ali zavrnete. V primeru da se odločite, da piškotkov ne želite sprejeti in jih zavrnete, vam to lahko prepreči prijetno uporabniško izkušnjo na strani Martej.com.

Onemogočanje piškotkov

 

V kolikor želite, da si brskalnik ne shrani pikotkov, jih lahko onemogočite v vašem brskalniku: Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer 9, Internet Explorer 7, 8, Safari, Opera.

Katere piškotke uporabljamo

Vso uporabo in piškotke si lahko ogledate na opisu piškotkov, tam pa lahko tudi urejate vaše soglasje.